Donderdagavond presenteerden de leerlingen van 7 Office-Assistant van kOsh campus Bovenrij met bravour hun virtuele bedrijf of oefenfirma 'Sweet Life'.  Oefenfirma’s in onderwijs en opleiding voeren handel met elkaar volgens commerciële regels. Dit betekent dat leerlingen zelf vraag en aanbod in binnen- en buitenland moeten creëren, de bijhorende documenten verwerken, verkoopacties uitwerken,… ondersteund door een netwerk dat in België door COFEP wordt beheerd.

De studierichting Office-Assistant wordt door kOsh Campus Bovenrij ingericht in het secundair onderwijs. In het zevende jaar werken de leerlingen in een virtuele oefenfirma. Deze onderwijsvorm verhoogt voor de leerlingen de mogelijkheid om een realistisch beeld te krijgen over de administratie binnen een bedrijf. Met een heleboel vaardigheden in de hand stappen de meeste leerlingen na afloop van dit schooljaar het bedrijfsleven in.

In kOsh campus Bovenrij kreeg deze oefenfirma de naam Sweet Life, die ondertussen al zijn tiende verjaardag kan vieren. De samenwerking van ons team zorgde ook dit jaar weer voor een fantastisch succes.

Tof team

Op het einde van het schooljaar 2012-2013 solliciteerden de leerlingen van het zesde jaar Office-Assistant voor een functie binnen Sweet Life en voor het schooljaar 2013-2014 gaf dit het volgende resultaat:

Niels Heylen nam de functie van General Manager op zich. De General Manager verzorgt de organisatie en werkverdeling voor het bezoek aan de beurzen. Dit houdt in: reserveren van een standplaats, werkverdeling opmaken, opdrachtenbundels maken, vervoer vastleggen en overnachting reserveren. Verder onderhoud hij het contact met de andere oefenfirma’s.

Cindy Renders werd aangesteld als secretaresse van Sweet Life. Zij verzorgt de inkomende post en verdeeld deze intern. Verder werkt zij in functie van alle andere medewerkers. Zij werkte ook de reclame van onze Sinterklaasactie en moederdagactie uit.

Ben Somers, hoofd boekhouding verwerkt en betaald de inkomende facturen, verstuurd aanmaningen, betaald de lonen van de werknemers en beheerd het budget. Verder staat hij ook in voor het afpunten van de rekeninguittreksels.

Demi Pelsmaekers, hoofd verkoop behandelt alle inkomende bestellingen en verstuurd daarop de orderbevestigingen, leveringsbonnen en facturen. Verder staat zij ook in voor de orderpicking en beheer van het magazijn. Zij werkte ook onze paasactie uit en stond in voor het ontwerpen van onze drietalige catalogus.

Joachim Torfs, hoofd aankoop en magazijnbeheerder staat in voor het bestellen van goederen en het aanvullen van onze voorraadlijsten. Hij zorgt ervoor dat al onze producten worden aangekocht bij de meest betrouwbare en voordelige leveranciers.

Tijdens het schooljaar hebben ze deelgenomen aan verschillende beurzen, waaronder de BrAntbeurs te Geel en de Belfair beurs te Gent. De BrAntbeurs vindt plaats op de campus van Thomas More en alle aanwezige oefenbedrijven zijn afkomstig uit Brabant en Antwerpen. Dit was onze eerste ervaring met het opstellen van onze stand en het voeren van een verkoopgesprek. De maanden die hierop volgde stonden in het belang van het verwerken van al onze verkopen op de BrAntbeurs, het organiseren van een pizza-actie en de voorbereiding voor de Belfairbeurs. Tijdens dit internationaal evenement hebben wij ook voor het eerste onze verkoopgesprekken in het en Frans en Engels gevoerd.